+31 (0) 6 1560 4909 info@digiyou.nl

Neem afscheid van controllers

Waar vroeger een dedicated on-site controller voor nodig was, kan nu via de cloud en uw Internetbrowser worden beheerd. CloudTrax is krachtig genoeg en biedt voldoende functionaliteiten om aan de eisen van IT-professionals te voldoen, terwijl het ook kan worden ingezet door iemand met weinig tot geen netwerk ervaring. Open Mesh bewijst hoe gemakkelijk robuust netwerk management kan zijn. En de prijs? Het is gratis: alle Cloudtrax geschikte hardware van Open Mesh wordt geleverd met een nooit verlopende CloudTrax licentie.

Vier SSID’s. Eindeloze mogelijkheden.

Met de Cloud Controller kunt u vier unieke netwerken maken, “openbare” en “verborgen”. Het publieke netwerk kan worden aangepast met krachtige captive portal functies (welkomstpagina), terwijl uw privé-netwerk naadloos kan werken als een verlengstuk van uw LAN. Elk netwerk kan onafhankelijk worden hernoemd, zichtbaar of verborgen zijn, vrij toegankelijk open gelaten of wachtwoord-beveiligd met WPA/WPA2 encryptie.

Uw netwerk, aan te passen aan uw wensen

Met CloudTrax heeft u de mogelijkheid heel gemakkelijk en gebruiksvriendelijk zelf een welkomstpagina op te zetten. Hier vult de gebruiker een inlogcode en wachtwoord in om toegang te krijgen tot het netwerk. Met een ingebouwde WYSIWYG editor past de beheerder het uiterlijk van de welkomstpagina van het netwerk aan naar eigen wens. Ontwerp zelf een pagina in de stijl van uw website, of ga aan de slag met een van de vele mooie templates die automatisch de schaal aanpassen zodat het past op het scherm van laptop’s, tablet’s en smartphones. Eenmaal aangesloten, kunnen gebruikers worden doorgestuurd naar een webpagina die u kiest.

Beëindig netwerk misbruik

De cloud controller laat u upload en download limieten instellen per gebruiker, zodat er voldoende bandbreedte beschikbaar is voor iedereen. Met inzicht in het dataverbruik van elke gebruiker, kunt u handmatig de individuele netwerk misbruikers blokkeren. Ook zijn er blacklist en whitelist mogelijkheden. Daarnaast  analyseert CloudTrax automatisch al het netwerkverkeer met Layer 7 packet inspection waarmee automatisch limieten kunnen worden opgelegd voor netwerk belastende toepassingen.

Leer je netwerk kennen

CloudTrax toont real-time precies wat er gebeurt op uw netwerk, zodat u uw gebruikers, access points en bandbreedte kunt beheren als nooit tevoren. Met bandbreedte monitoring en deep packet inspection, kunt u zien welke toepassingen gebruik maken van uw bandbreedte en wanneer er piekmomenten zijn. In het wifi gebruikersoverzicht heb je volledig inzicht in de apparaten op uw netwerk. Dit met inbegrip van het besturingssysteem, het dichtstbijzijnde accesspoint, prestaties aansluiting, gebruikte bandbreedte en meer.

Geen terugkerende kosten

Andere cloud netwerkleveranciers vragen niet alleen veel geld voor de initiële aanschaf van de hardware, maar u moet ook (vaak jaarlijkse)  licenties aanschaffen om uw accesspoint draaiende te houden. En als dat niet gedaan wordt…

WiFi Toegang Vouchers

CloudTrax biedt ook de mogelijkheid tot het genereren van vouchers voor uw WiFi gebruikers. Zo kan de beheerder aan de betreffende gebruiker een ticket meegeven waarop de inloggegevens vermeld staan. Indien gewenst, kunnen de gebruikers deze vouchers ook kopen via Paypal op de welkomstpagina. De vouchers kunnen zelf vormgegeven en ingedeeld worden binnen de web-based software.

Veilig en Betrouwbaar

Open Mesh is ideaal voor omgevingen waar veiligheid voorop staat: data wordt niet naar de cloud servers gestuurd. Een ingebouwde firewall voorkomt dat gebruikers van het openbare netwerk elkaar zien, of dat ze uw bekabelde netwerk kunnen benaderen. Voor nog meer veiligheid kunnen één of meer SSID’s van een WPA-sleutel worden voorzien.

Bewezen Betrouwbaar

De cloud controller draait in Amazon’s veilige en betrouwbaar EC2 datacenters met meer dan 99,9% uptime. Amazon houdt de cloud controller draaiende zodat u het kunt gebruiken wanneer u het maar nodig hebt.

Zelfs als uw apparaten de verbinding met de cloud controller verliezen, wordt uw netwerk niet beïnvloed. Dat komt omdat er geen netwerkverkeer door de cloud controller passeert.

Geautomatiseerde uitval waarschuwing

Heb je geen tijd om de netwerkstatus dagelijks controleren? Maak je geen zorgen, als een accesspoint down gaat en niet binnen een uur terug online komt, dan zal CloudTrax u automatisch (en/of iemand anders die u aanwijst) een e-mail sturen over deze uitval. Uitval waarschuwingen zijn gemakkelijk aan en uit te schakelen en houden u geïnformeerd over de werking van uw draadloze netwerk.

Monitoring

CloudTrax is het enige cloud-gebaseerd netwerk controller met gratis iOS en Android apps, zodat u een oogje kunt houden op uw netwerken, zelfs terwijl u onderweg bent. U krijgt raportage over traffic van de gebruikers, knooppunt status en mesh snelheid, allemaal vanaf uw smartphone of tablet. Voor meer controle, kunt u ook gewoon inloggen op cloudtrax.com vanuit elke browser op elk apparaat*. Download CloudTrax uit de App Store of de Android Market.
* Firefox is vereist voor sommige bewerkingsfuncties.